Aday Öğrenciler

Bilgi ve Belge Yönetimi 

Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü; bilginin ekonomik büyüme ve toplumsal gelişmedeki değerini bilerek, etkin kullanımını sağlayacak sistemleri oluşturma ve yönetme konusunda yetkin, teknolojik gelişmeleri takip ederek mesleki uygulamalarına adapte eden ve kendini geliştirmeye açık bilgi profesyonelleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bilgi yönetiminin tüm aşamalarında, bilgi, teknoloji ve insan unsurlarının öneminin farkında olan, kendisini geliştirmeye açık ve yenilikleri mesleki uygulamalarına yansıtabilecek bilinç, bilgi ve beceriye sahip bilgi profesyonelleri yetiştirmek temel hedeflerimizdendir.

Bölümümüz, Ege Bölgesindeki tek Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü olmanın avantajıyla, öğrencilerine hem İzmir’in tarihi ve kültürel dokusuyla harmanlanmış bir eğitim imkânı hem de kariyer olanaklarının merkezinde yer alan tek Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümünden mezun olma imkânı sağlamaktadır. Öğrencilerimizin Erasmus ve diğer öğrenci değişim programları ile ikili anlaşmalar çerçevesinde yurt dışında dönemlik olarak eğitim görmeleri ve staj olanaklarından yararlanmaları teşvik edilmektedir.

Kariyer olanakları

Bölüm mezunları, kamu ve özel sektörde; kütüphaneci, arşiv yöneticisi, belge yöneticisi, bilgi uzmanı, veri yöneticisi, dokümantalist, arşivist, akademik uzman, sistem analisti, halkla ilişkiler ve pazarlama elemanı, web tasarımcısı, içerik yöneticisi gibi unvanlar ile yöneticilik veya diğer pozisyonlarda istihdam olanaklarına sahiptir.

Bölüm mezunlarımız; başta kütüphaneler ve arşivler olmak üzere tüm bilgi merkezlerinde, kurum ve kuruluşların veri tabanı tasarım, yönetim ve basılı veya elektronik ortamda bilgi hizmeti sunan ya da bu hizmetlerin dağıtımı işlevini gerçekleştiren kuruluşlarda, kurumların web hizmetlerinin tasarımı ve düzenlenmesi gibi konularda çalışabilmektedirler.

Staj

Bölümümüzde 4. yarıyıl ve 6. yarıyıl sonlarında olmak üzere iki zorunlu staj programı bulunmaktadır. Öğrencilerimiz stajlarını çok çeşitli kurumlarda yapmaktadırlar. Kütüphaneler ve arşivler başta olmak üzere, tüm bilgi merkezlerlerinde ve bilgi işlem firmalarında staj yapan öğrencilerimiz bulunmaktadır.

Kampüs ve Ulaşım

Bölümümüz, Üniversitemizin Balatçık Kampüsünde yer almaktadır. https://ikcu.edu.tr/Iletisim adresinden ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz. 
 

İzmirin Çiğli ilçesinde yer alan kampüsümüze; otobüs, İzban raylı sistemi ve dolmuş gibi toplu taşıma ile ulaşma imkanı bulunmaktadır.

İZBAN: Egekent istasyonundan yürüyerek ya da istasyondan kalkan 817 ve 596 numaralı otobüslerle 
Karşıyakadan: Balatçık dolmuşları
Bostanlıdan: 595 Numaralı Otobüs
Kampüs girişine kadar gelen tranvay hattı da faaliyetine başlamıştır.

Sosyal Olanaklar

İKÇÜ bünyesinde, 12 farklı alanda sportif faaliyet yürütülmektedir. Bölümümüz Bilgibilim Topluluğunun da aralarında bulunduğu 70'e yakın öğrenci topluluğu bulunmaktadır ve bu topluluklar yılda ortalama 200 etkinlik düzenlemektedir. Bölümümüz topluluğu, geçtiğimiz dönemde kariyer günleri etkinliği ve Efes gezisi düzenlemiştir. 

Üniversitemiz kampüsü içerisinde çok amaçlı spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, fitness salonu, halı saha, aktivasyon salonu, 13 adet masa tenisi, 4 adet açık voleybol, basketbol ve tenis sahası gibi spor alanları bulunmaktadır. Öğrencilerimize ücretsiz olarak alanında uzman eğitmenlerimizce tenis, masa tenisi, kick boks, voleybol, basketbol, badminton, taekvando, pilates ve step-aerobik kursları verilmektedir. İlkbahar ve sonbahar aylarında gruplar halinde doğa yürüyüşleri ve bisiklet turları düzenlenmektedir.

Çok sayıda sanatsal, kültürel, sportif etkinliğin yıl içinde yapıldığı İKÇÜ, bilimsel etkinliklerin de öğrenciler tarafından yapılmasını desteklemektedir. Üniversitemiz spor ve eğlence olanakları için >buraya<, sosyal olanakları içinse >buraya< tıklayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

İKÇÜ, her yıl 400 öğrencisine yemek yardımı, 100 öğrencisine gıda yardımı yapmakta; kısmi zamanlı statüde öğrencilerin bir kısmını istihdam ederek onları hayata hazırlamaktadır.

Beslenme ve Barınma

Öğrencilerimizin beslenme ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla işletilen kantin, kafeterya ve yemek salonlarının sağlıklı ve hijyenik koşullarda hizmet vermesi sağlanmakta ve denetlenmektedir.   Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının denetlemekle sorumlu olduğu 1 yemek üretim mutfağı, 2 öğrenci yemekhanesi, 2 çay ocağı ve 8 kantin-kafeterya bulunmaktadır.

Tüm yemekhanelerimizde yemek satışlarının daha çağdaş ve güvenilir seviyede olması için ''Akıllı Kart & Turnike Sistemi'' uygulanmaktadır. 

Üniversitemiz Balatçık Kampüsü içerisinde Kredi Yurtlar Kurumuna ait Kız Öğrenci Yurdu ile yine üniversitemiz Balatçık Kampüsüne 500 metre mesafede Kredi Yurtlar Kurumuna ait erkek öğrenci yurdu da bulunmaktadır.

Sağlık
Öğrencilerimizin hem fiziksel hem de ruhsal sağlığı okulumuzun temel öncelikleri arasında yer almaktadır. Bu doğrultuda öğrencilerimize psikolojik rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilmekte ve diğer sağlık hizmetlerinden kampüs içinde yararlanılabilmesi için kampüste aile sağlık merkezi yer almaktadır.
İzmir

Tarihi yaklaşık 8.500 yıl öncesine dayanan İzmir, Ege Denizi'nin kıyısında, İzmir Körfezi üzerine kuruludur. Çok sayıda tarihi ve tursitik mekana sahiptir ve doğal güzellikleri, kent kültürü ve ülke genel istihdamındaki büyük payı ile ülkenin en yaşanabilir şehirlerindendir. Yılın büyük bir bölümünde güneşli olan İzmir, doğal güzellikleri yanında tarihin tanığıdır ve farklı kültürlerin izlerini taşır. Perslerden Antik Yunanlara, Romalılardan Osmanlılara farklı kültürlere ev sahipliği yapan İzmir; cami, kilise ve sinegoglarıyla inanç turizmi için de önemli bir destinasyondur.

Yıl içinde çok fazla kültür, sanat ve spor etkinliğine ev sahipliği yapan kentte, çok sayıda farklı  ulaşım olanakları da bulunmaktadır. 

İletişim
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi
Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi
Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü
Balatçık Mahallesi, Havaalanı Şosesi, No:33/2 Balatçık
35620 Çiğli İZMİR
Telefon: +90(232) 329 35 35 / Dahili numaralar: 8526 - 8564
E-posta :
 bby@ikcu.edu.tr

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

            

 

 

Menüyü Kapat