IFLA Etkinliğine Bölümümüzden Katılım

Bölümümüz öğretim elemanlarından Arş. Gör. Dr. Nilay Cevher, Uluslararası Kütüphane Dernekleri ve Kuruluşları Federasyonu (IFLA) tarafından, 30 Eylül – 4 Ekim 2024 tarihleri arasında Avustralya’nın Brisbane şehrinde gerçekleştirilen IFLA Information Futures Summit (Bilginin Geleceği Zirvesi) ve IFLA Trend Report Workshop (IFLA Trend Raporu Atölyesi) etkinliklerine katılmak üzere davet edilmiştir.

Üç gün süren zirvede, kütüphaneleri şekillendiren eğilimlerin keşfedilmesinin yanı sıra, bu eğilimlerin değerlere ve misyonlara uygun bir şekilde nasıl biçimlendirileceği konusuna odaklanılmıştır.

İlk gün sunulan IFLA 2024 Trend Raporu, kütüphane alanı içinden ve dışından uzmanların katıldığı etkileyici ana oturumlar ve gündeme getirilen temaların derinlemesine tartışıldığı paralel oturumlarla, geleceğe dair kolektif bir diyaloğun yürütülmesi için önemli bir zemin oluşturmuştur.

Zengin oturumlarla geçen yoğun üç günün sonunda, IFLA 2024 Trend Raporunun kütüphaneciler ve kütüphanecilik alanında öğrenim görenler için öğrenme materyallerine ve araçlarına nasıl dönüştürülebileceği üzerine çeşitli atölye çalışmaları gerçekleştirilmiştir.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat