Erasmus+ Staj Hareketliliği

Değerli Öğrencilerimiz,

İKÇÜ'de Erasmus Günleri (Erasmusdays) Etkinliği kapsamında, Uluslararası Projeler ve Erasmus Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Emin Bakay, Erasmus+ Staj Hareketliliği programı hakkında bilgilendirme yapmıştır. Bu program, öğrencilerin kendi mesleki eğitim alanlarında yurt dışındaki bir kurumda uygulamalı iş deneyimi kazanmalarını hedeflemektedir. Başvuru şartları ve dönemleriyle ilgili detaylar aşağıda belirtilmiştir:

1. Asgari Koşullar:

• Erasmus Dil Sınavı'ndan en az 60 puan almanız gerekmektedir.
  • Başvuru sırasında Genel Not Ortalamanız (GANO) en az 2.50 olmalıdır.
  • Staj hareketliliği süresi en az 2 ay, en fazla 12 ay olabilir.
  • Ara sınıf öğrencileri yaz tatillerinde Erasmus+ kapsamında staj yapabilirler.

2. Gerekli Belgeler ve Formaliteler:

• Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü staj komisyonu tarafından uygun kabul edilen bir kurumdan alınmış Kabul Mektubu.
  • Gideceğiniz ülkenin seyahat şartlarına uygun vize ve pasaport belgelerinin tamamlanması.

3. Başvuru Tarihleri:

• Ara Sınıflar İçin Staj Hareketliliği Başvuru Dönemi: 28 Ekim 2024 - 8 Kasım 2024

Başvuru şartlarını sağlayan öğrencilerin, detaylı bilgi ve başvuru için https://erasmus.ikcu.edu.tr adresini ziyaret etmeleri veya ilgili birimlerle iletişime geçmeleri önerilmektedir.