TÜBİTAK 2237-A Projesi

TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı 2024/1 kapsamında düzenlenen "İstanbul Işıkları: İstanbul’daki Çocuk Kütüphanelerinde Vizyoner Dönüşüm ve Çocuk Kütüphaneciliğinde Uzmanlaşmaya Yönelik Eğitim Projesi," 7-9 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

 

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi yürütücülüğünde tamamlanan projede, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi ortak olarak yer aldı. Bölümümüz öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Özgür Polat araştırmacı olarak projeye katkı sundu. Türkiye'de kütüphane hizmetlerini geliştirerek okuma kültürünü yaygınlaştırmayı ve ülkenin bilimsel gelişimine destek olmayı amaçlayan projede, katılımcılar çocuklar için felsefe (P4C) ve drama eğitimleri aldı.

 

Etkinlik, İstanbul’un tarihi mekânlarından Rami Kütüphanesi’nde düzenlendi. Projeye, yüksek lisans öğrencilerimiz Münevver Deniz Kurt, Hatice Kübra Polat, Seda Demircan, Müge Çağlar ve lisans öğrencisi Hilal İncekaya katıldı. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler, törenle başarı belgelerini aldılar. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, projeye katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat