Bölümümüze Yeni Kayıtlanan Öğrenciler İçin Bilgilendirme Metni

ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME METNİ

Öğrenci işleri birimi iletişim adresi;

Fakültemiz web sayfası https://sbbf.ikcu.edu.tr

Fakültemiz öğrenci işleri e-posta adresi sbbf.ogrenci.isleri@ikcu.edu.tr

Telefon hatlarındaki yoğunluktan dolayı öğrencilerimiz e-posta yoluyla daha kolay ve hızlı şekilde iletişim kurulabilecektir. Öğrenci sayımızın çokluğundan ve pandemi koşullarından dolayı sizlere daha kaliteli hizmet verebilmek adına Fakültemiz öğrenci işleri birimine gelip gerçekleştireceğiniz işlemler için randevu almanız gerekmektedir. Randevu alma işlemi için ilgili öğrenci işleri sorumlusuna konu ve ad, soyad, bölüm belirterek e-posta atmanız gerekmektedir. Randevusuz gelen öğrencilerimiz 09:15-10:15 ile 16:00-17:00 saatleri arasında sıraya girip görüşmelerini gerçekleştirebilirler. Bu saatler dışında sadece randevusu olan öğrencilerle görüşme gerçekleştirilecektir. Öğrenci kimlik kartları hazır hale geldiğinde kurumsal öğrenci e-posta adresine temin etme hususuyla ilgili bir elektronik ileti gönderilecek ve Fakültemiz web sayfasında duyurulacaktır.

Adı Soyadı

Görevli Olduğu Bölüm

Dahili

Ar.Gör. Talih ÖZTÜRK

talih.ozturk@ikc.edu.tr

Özlem GÜNGÖR

ozlem.gungor@ikcu.edu.tr

Öğrenci Bilgi Sistemine Giriş (https://ubs.ikc.edu.tr/)

Kullanıcı adı: Öğrenci Numarası

Şifre: T.C. Kimlik Numarası

Her yarıyıl başında ders kayıtları bu şifre kullanılarak çevrimiçi (online) yapılır. Şifre kullanılarak yapılan her işlemin öğrenci tarafından gerçekleştirildiği kabul edildiğinden şifrenin kimseyle paylaşılmaması gerekmektedir.

Öğrenci kimliği: Üniversitemize kayıt olan tüm öğrenciler için Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan öğrenci kimlikleri, Fakültemiz öğrenci işleri biriminden 27 Eylül 2021 tarihinden itibaren temin edebilirler.

ogr.ikcu.edu.tr uzantılı e-posta adresi: Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından verilen ve yönetilen eposta adresleridir. https://webmail.ikc.edu.tr/ web adresi üzerinden okul numaranız@ ogr.ikcu.edu.tr kullanıcı adınız ve parolanızla giriş sağlayabilirsiniz.

1- Derslere Yazılım

Üniversitemize yerleşen ve kesin kayıt işlemini tamamlayan tüm öğrencilerin  2021-2022 Eğitim Öğretim yılı akademik takviminde belirtildiği üzere 13-18 Eylül 2021 tarihleri arasında ders seçimi ve kayıt yenileme yapacaklardır. Öğrenci bilgi sistemi üzerinden ders seçimini yaparak ders kayıtlarını tamamlamaları gerekmektedir. Kayıt yenileme tarihlerinden önce ders kaydının ne şekilde yapılacağına ilişkin https://oidb.ikcu.edu.tr/ sayfasında duyuru yapılacaktır. Ders ekleme-çıkarma yapmak isteyen veya açılmayan ders yerine yeni ders almak isteyen öğrencilerimiz başvurularını 20-24 Eylül 2021 tarihleri arasında Danışmanlarına yapacaktır.

2- Ortak Zorunlu Dersler Muafiyet Sınavı*********

Üniversitemize kayıt yaptıran adayların;

*Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Dersi ve Türk Dili Dersi Muafiyet Sınavı 21 Eylül 2021 tarihinde,

*Ortak Zorunlu Yabancı Dil Dersi Sınavı 22 Eylül 2021 tarihinde yapılacaktır.

Yukarıda belirtilen ortak zorunlu derslerin muafiyet sınavlarına Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı okuyacak öğrenciler giremeyeceklerdir.

Sınav yeri ve saati daha sonra duyurulacaktır.

3- Muafiyet

Daha önce bir başka yükseköğretim programında öğrenim gören öğrenciler, muafiyet için 20 – 22 Eylül 2021 tarihleri arasında Fakülte ve Meslek Yüksekokullarına transkript ve ders içerikleri ile birlikte Fakültemiz Öğrenci İşleri Birimine başvuracaklardır.

4- İzin/Kayıt Dondurma

Kesin kayıttan sonra, “Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği” nin 35 inci maddesinde belirtilen nedenlerden herhangi birine göre devam etmek istemeyen öğrencilerden, bir veya iki yarıyıl izin isteyenler, gerekçelerini belgeleyerek 20 Eylül – 01 Ekim 2021 tarihleri arasında bir dilekçe ile Fakültemiz Öğrenci İşleri Birimine yapılacaktır.

5-Hazırlık ve Yabancı Dil Dersleri

İsteğe bağlı hazırlık: Zorunlu Hazırlık Sınıfı bulunmayan bölümler için açılan yabancı dil eğitimidir. Bu eğitim süresi en fazla 1 akademik yıldır. Başarısızlık durumunda başarı şartı aranmadan öğrenciye bölüme başlama hakkı verilmektedir. 13 Eylül 2021 tarihinde yapılacak olan İngilizce seviye tespit sınavına “SEVİYELERİNİN TESPİT EDİLMESİ” amacıyla İngilizce hazırlık eğitimi alacak öğrenciler katılmak zorundadırlar.

6- Öğrenci Belge Talepleri

Fakültemiz öğrencileri belge taleplerini UBYS belge talebi sekmesi üzerinden yapmaları gerekmektedir. Fakülte öğrenci işleri gelip alınması gereken belgeler sadece resmi kurumlar tarafından istenilen ıslak imzalı belgelerdir. Öğrencilerimiz e devlet üzerinden de belgeleri temin edebilmektedirler.

Ders Kayıtlanma Sorunu Yaşan Öğrencilerimiz

Ders kayıtlarıyla ilgili olarak öğrencilerin ders seçme ve onay işlemleri için danışmanlarıyla, Derslerle ilgili UBYS sorunları için (dersi görememe, ders saat çakışma, açılmayan ders) öğrenci işleri ile irtibata geçmesi gerekmektedir. Ders kayıtlanma kontenjanları Bölümler tarafından belirlenmektedir.

Fakültemiz öğrenci işleri e-posta adresi sbbf.ogrenci.isleri@ikcu.edu.tr

Adı Soyadı